Veel gestelde vragen2018-10-22T11:12:11+02:00

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel ons op +31 (0)13 577 37 67.

Met behulp van DTG, of Direct To Garment, wordt er rechtstreeks op kleding geprint, met de mogelijkheid per stuk te kunnen produceren cq. te personaliseren. Er hoeft geen film en zeef gemaakt te worden, waardoor er nauwelijks voorbereidingstijd benodigd is. Deze speciale inkten hebben een goede wasechtheid en een prachtig kleurbereik, vergelijkbaar aan zeefdruk. Daarnaast is het mogelijk foto’s, full colours, rasters en verlopen te printen, rechtstreeks vanuit uw grafisch programma.
De visie van Aeoon is het bouwen van een industriële digitale textielprinter welke inzetbaar is voor zowel enkele stuks als voor massa productie. Aeoon gelooft sterk in hun eigen product en levert naar eigen zeggen de beste DTG-printer in de markt. Daarnaast kan elke printer makkelijk aangepast en doorontwikkeld worden, naar de laatste maatstaven in de wereld van DTG. De focus van Aeoon ligt op het leveren van de hoogste kwaliteit. Elke printer staat in connectie met de engineer en programmeurs, waardoor deze op afstand in kunnen springen op eventuele problemen en/of nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor ontstaat een hoogwaardig technisch netwerk, waar beide partijen van profiteren.
Door de jarenlange ervaring in de textielindustrie heeft Aeoon een industriële digitale textielprinter weten te ontwikkelen, welke bestaat uit uiterst duurzame componenten met lange levensduur, grote betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijk en zeer grote productie-output!
Aeoon is een bedrijf dat graag meedenkt met de klant en voor elke toepassing een oplossing bedenkt. Hierdoor zijn de machines van Aeoon multifunctioneel inzetbaar. Aeoon biedt de Kyo Series aan waarbij u variabel bent in het configureren van aantal printkoppen en assen voor de pallets. Daarnaast bieden zij de kleinere variant van de Kyo Series, de Aeoon Compact Series aan.
Het printen met de Aeoon machines is geschikt op o.a. t-shirts, poloshirts, sweaters, hoodies, hemden en baby rompertjes.
Nee, voorbehandelen, ofwel pretreatment, is alleen nodig wanneer er met witte inkt geprint wordt. Witte of lichtgekleurde textiel hebben geen witte underbase nodig voor de kleuropbouw. Gekleurde en zwarte textiel hebben deze witte onderlaag wel nodig en moeten hiervoor worden voorzien van pretreatment. Overigens kan witte of lichtgekleurde textiel wel licht worden voorbehandeld voor een betere kleurenbriljantie.
Wij adviseren dit machinaal te doen waarin wij bepaalde voorkeuren voor pre-treatmentmachines hebben, maar dit is uiteraard afhankelijk van uw budget. Machinaal voorbehandelen betekend dat het pre-treatment accuraat wordt aangebracht voor het optimale printresultaat. Aeoon biedt hierin overigens ook eigen oplossingen.
Jazeker, Aeoon heeft een speciale RIP software ontwikkeld voor de meest hoogwaardige printresultaten.
De machines van Aeoon printen standaard op een resolutie van 600 dpi met een variabele pass en dropsize, maar het is ook mogelijk om te printen tot een resolutie van 2440 dpi! Hierdoor zijn de printresultaten oogverblindend.
De machines van Aeoon kunnen o.b.v. uw wensen geconfigureerd worden met pallets van o.a. 40 x 50 cm, 50 x 70 cm, 90 x 90 cm en 100 x 200 cm. Het maximale printformaat is daarmee afhankelijk van het type machine, de daarop mogelijke pallets en het aantal assen t.b.v. de pallets. Aeoon kan daarnaast ook customized pallets aanbieden, waardoor een zeer brede variëteit is van printformaten!
Dat is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk model printer, CMYK of CMYK en White, aantal passes, resolutie, afmeting van het artwork en het droogproces. Als voorbeeld kunnen er ongeveer 300 stuks donker textiel en 800 stuks witte textiel geprint worden o.b.v. full colour A4 formaat met de Aeoon Kyo12!
Aeoon gebruikt een op waterbasis milieuvriendelijke inkt van Dupont, welke speciaal ontwikkeld is voor het rechtstreeks printen op textiel. Daarnaast zijn de inkten uitgerust met het hoogste certificaat Oeko-Tex® Standard 100 en GOTS (Global Organic Textile Standard).
Jazeker! Witte opdrukken zijn uitstekend te printen, zeker met de variabele passes krijg je een zeer mooi dekkend resultaat.
De shirts die met een Aeoon geprint zijn worden vanwege de hoge productiesnelheid altijd gedroogd d.m.v. een droogtunnel met warmluchtcirculatie. Hiervoor raden wij de droogtunnels van Tesoma aan vanwege hun hoge warmluchtcirculatie en hun bewezen ervaring op dit gebied.
De Compact serie van Aeoon heeft afmetingen van ca. 2,8 x 2,2 x 1,7 meter en weegt ongeveer 2000kg. De Kyo serie van Aeoon daarentegen meet ca. 4,2 x 3 x 2,2 meter en weegt ca. 2500 kg.
Indien u via ons een Aeoon printer aanschaft krijgt u een uitgebreide training. Hierdoor bent u direct op de hoogte van de juiste instellingen, de juiste toepasbaarheid en kunt u van start gaan met uw productiesruns!
De RIP software werkt op Linux, Windows 7 en Windows 8. In de RIP software maakt u de bestanden op, welke door middel van een hotfolder doorgestuurd kunnen worden naar de machine. Vanuit het bedieningspaneel op de printer kunt u de gewenste bestanden selecteren, verschalen en afstellen om deze vervolgens naar de printer door te sturen.
Temperatuur: 20ºC – 28ºC / luchtvochtigheid 50% – 70% non-condensing
Door de jarenlange ervaring in de textielmarkt heeft Aeoon haar machines doorontwikkeld naar de laatste stand. Dit betekend dat Aeoon de meest hoogwaardige printkoppen van Kyocera verwerkt in haar machines, welke speciaal zijn ontwikkeld en geproduceerd voor het printen op textiel. Daarnaast zijn de watergebaseerde inkten die toegepast worden in de Aeoon machines ook in eigen huis ontwikkeld in samenwerking met Dupont. Dit betekend dat de specificaties van de inkt perfect zijn afgestemd op de specificaties van de Kyocera printkoppen. Daarnaast heeft Aeoon een uniek volautomatisch capping station ontwikkeld waardoor de printkoppen in standby modus altijd afgesloten staan in een reinigingsvloeistof. Hierdoor wordt de problematiek van het indrogen van printkoppen uitgesloten bij Aeoon, maar uiteraard dient u zich wel te houden aan het onderhoudsprotocol welke wordt afgegeven en uitgelegd tijdens de aflevering. De door Kyocera gehanteerde garantie op printkoppen wordt overigens ook gehanteerd bij levering van een nieuwe Aeoon machine bij een juist gebruik en een juist onderhoud conform het afgegeven onderhoudsprotocol.
Ja, uiteraard heeft een textielprinter onderhoud nodig. Echter stelt dit onderhoud vrij weinig voor door de industriële bouwwijze van een Aeoon machine, maar dient dit accuraat uitgevoerd te worden. Dagelijks, wekelijks en 3-maandelijks onderhoud zijn zaken waar u rekening mee dient te houden. Uiteraard wordt dit volledig uitgelegd bij de training.

Daarnaast is het raadzaam om uw textielprinter jaarlijks te laten onderhouden door onze service-afdeling waardoor deze in perfecte staat blijft! Dit kunnen wij ook aanbieden in de vorm van een servicecontract.

Alle Aeoon machines staan in verbinding met Aeoon Technologies GmbH in Kramsach. Vanuit daar kunnen de programmeurs ten alle tijden bijspringen in het geval van storingen. Daarnaast staat onze supportafdeling paraat om u te helpen bij vraagstukken en/of storingen. Door onze centrale ligging in de Benelux kunnen wij altijd snel ter plaatse zijn om eventuele problemen of vraagstukken op te lossen. Daarnaast hebben wij altijd voldoende onderdelen en inkt voorradig en staan onze fabrieksopgeleide monteurs in contact met het serviceapparaat van Brother, indien we er zelf niet uit komen. Daarnaast kunnen wij u ook een servicecontract aanbieden.
In de demoruimte van Aeoon Technologies kunnen wij u alle ins en outs tonen van de Aeoon Compact en Kyo Series. Uiteraard kunnen wij daar ook de nodige samples printen met uw textiel en artworks! Interesse? Neem dan contact op via info@palsprint.com.

Volg ons ook op:

OFFERTE AANVRAGEN:

Geef via onze slimme offerteformulier uw wensen aan ons door en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Bel mij terug:

Vul uw gegevens in en druk op de knop.

Aeoon kenmerken:
  • Snelste digitale textielprinter wereldwijd
  • Voorzien van uiterst duurzame componenten
  • Optimale kleurresultaten
  • Extreem lage verbruiks- en onderhoudskosten